Se tranşează lupta pentru putere dintre Liviu Dragnea şi Mihai Tudose! La sediul central al Partidului Social Democrat, se desfăşoară în aceste momente şedinţa Comitetului Executiv Naţional în care se decide soarta cabinetului condus de Mihai Tudose. Surse din interiorul PSD susţin că Dragnea ar dori ca Tudose să părăsească fotoliul de premier

DISTRIBUIȚI

Se tranşează lupta pentru putere dintre Liviu Dragnea şi Mihai Tudose! La sediul central al Partidului Social Democrat, se desfăşoară în aceste momente şedinţa Comitetului Executiv Naţional în care se decide soarta cabinetului condus de Mihai Tudose. Surse din interiorul PSD susţin că Dragnea ar dori ca Tudose să părăsească fotoliul de premier.
Treizeci de lideri PSD din ţară cer demiterea lui Mihai Tudose din funcţia de premier, iar în jur de 28 ar fi alături de Tudose în lupta pe care o duce împotriva lui Liviu Dragnea.
Mai mult, Mihai Tudose îşi doreşte reorganizarea guvernului astfel încât să fie mai puţini oameni. În prezent, executivul are în componenţă: funcţia de prim-ministru, trei vicepremieri, 24 de miniştri şi doi miniştri delegaţi. Voci din PSD spun că Tudose ar dori maximum şaptesprezece miniştri, idee pe care Liviu Dragnea nu a agrează.
Nici apropiaţii lui Liviu Dragnea nu susţin această variantă.
În ultimele zile, Liviu Dragnea a căutat sprijin printre ceilalţi membri ai PSD. A făcut un tur al Moldovei în acest sens. Ultimele calcule arată că cei mai mulţi lideri PSD sunt de partea lui Liviu Dragnea în lupta pe care o duce cu premierul.
Recent, preşedintele executiv al partidului, Niculae Bădălău, a declarat că fie Mihai Tudose, fie Carmen Dan trebuie să plece acasă. Asta după ce, Tudose a acuzat-o pe şefa de la Interne de minciună în scandalul poliţistului acuzat de pedofilie, iar Carmen Dan a refuzat să demisioneze din funcţia de ministru al Afacerilor Interne.
O altă reacţie pe marginea acestui subiect a venit din partea primarului general al Capitalei. Gabriela Firea a scris pe Facebook: „Cei doi lideri, preşedintele şi premierul, au obligaţia de a înceta imediat disputele politice! Au greşit amândoi. Acum trebuie să îndrepte lucrurile. Amândoi!”