Se înghesuie cu toţii într-o singură cameră, iar ziua de sâmbătă o petrec la biserică, acolo unde aşteaptă mila oamenilor care dau de pomană alimente. O familie din Vrancea are nevoie disperată de ajutor

DISTRIBUIȚI

Trăiesc într-o sărăcie lucie, dar nu vor sub nicio formă să se despartă de cei doi copii. Se înghesuie cu toţii într-o singură cameră, iar ziua de sâmbătă o petrec la biserică, acolo unde aşteaptă mila oamenilor care dau de pomană alimente. Mama celor două suflete suferă de retard mintal, iar tatăl este acum singurul sprijin al familiei. Banii sunt însă puţini, iar pentru copii, o masă caldă reprezintă un lux.

În satul vrâncean Palanca, la 150 de kilometri de Focşani, îşi duce traiul amar această familie cu doi copii. Iulia şi Niţă împart necazurile şi sărăcia de mai bine de 12 ani. S-au cunoscut întâmplător şi chiar dacă femeia suferea de retard mintal, Niţă a cerut-o în căsătorie. Între timp, boala femeii s-a agravat, iar acum, Iulia are momente când nu ştie nici măcar cum o cheamă sau câţi ani are. Singurul sprijin al celor doi copii este tatăl care munceşte cu ziua prin sat.

Deşi nu au nici nu ce să se încalţe, copiii străbat câţiva kilometri până la şcoală, în fiecare zi.

În casă nu există nici măcar un scaun, iar de birou nici nu poate fi vorba. Cu toate astea, cei doi copii îşi fac temele în picioare, pe o margine de masă.

În cămăruţa în care îşi duc traiul este la fel de frig ca afară. În sobă arde focul doar noaptea pentru că lemnele rămase nu le mai ajung să treacă cu bine întreaga iarnă.

În timp ce alţi părinţi se gândesc la viitorul copiilor, Niţă nici măcar nu îndrăzneşte să viseze la o zi lipsită de griji. Din cei 700 lei care le intră în casă, în fiecare lună, tatăl plăteşte curentul electric, iar restul se duc pe mâncare. Orice ajutor este binevenit. Dacă vreţi să le daţi o mână de ajutor, puteţi suna la numărul de telefon afişat pe ecran, sau ne puteţi scrie la adresa de mail focus@primatv.ro.