Schiorii care ar fi vrut să profite de ninsoarea care a acoperit pârtia din Bistriţa au fost alungaţi de … lipsa primarului, care ţine morţiş să fie prezent la inaugurare. În urmă cu 3 ani, autorităţile din Bistriţa au amenajat o pârtie de schi pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Anul trecut, investiţia de 21 de milioane de lei, părea a fi una deloc inspirată, dat fiind faptul că în loc de zăpadă, pârtia era plină cu noroi. Anul acesta, zăpadă a existat, însă…a lipsit primarul

DISTRIBUIȚI

Schiorii care ar fi vrut să profite de ninsoarea care a acoperit pârtia din Bistriţa au fost alungaţi de … lipsa primarului, care ţine morţiş să fie prezent la inaugurare. În urmă cu 3 ani, autorităţile din Bistriţa au amenajat o pârtie de schi pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Anul trecut, investiţia de 21 de milioane de lei, părea a fi una deloc inspirată, dat fiind faptul că în loc de zăpadă, pârtia era plină cu noroi. Anul acesta, zăpadă a existat, însă…a lipsit primarul. Aşadar, oamenii trebuie să mai aştepte până când se vor putea bucura de schi. Primarul însă, se bucură din plin de acest sport, dar …în Austria.

Numit pompos Wonderland, pârtia realizată de primăria municipiului Bistriţa, mai mult pe bani europeni, a fost începută încă din 2015. Finalizarea lucrărilor pentru acest proiect, în schimb, a fost într-o continuă amânare. Doar din cauza instalaţiei electrice defecte, acesta a fost întârziată cu 2 ani.

Primii schiori ar fi trebuit să poată intra deja pe pârtie încă de la jumătatea lunii ianuarie a anului 2017, însă, nici până în acest moment nu a fost posibil acest lucru

O altă controversă a fost legată de administratorul pe care autorităţile l-au găsit să aibă grijă de pârtie şi pe care îl vor plăti cu aproape 300.000 lei. Este vorba despre aceeaşi firmă care a încasat în ultimii ani peste 20.000 euro de la autorităţle locale. Oamenii spun că banii pe care primăria i-a investit în pârtie au fost mai degrabă aruncaţi pe geam.

Pârtia este dotată cu un telescaun, 4 tunuri de zăpadă, dar şi un lac de acumualare de 5000 metri cubi pentru producerea zăpezii artificiale. Purtătorul de cuvânt al primăriei spune că mâine va avea loc mult aşteptata inaugurare la care v-a participa şi primarul, abia venit din Austria, unde a mers să schieze.