Scandal uriaş la Spitalul din Băicoi. O doctoriţă a refuzat internarea unei paciente de 87 de ani pe motiv că recomandările de internare veneau de la Spitalul Judeţean Ploieşti, acolo unde nu mai erau locuri disponibile

DISTRIBUIȚI

Scandal uriaş la Spitalul din Băicoi. O doctoriţă a refuzat internarea unei paciente de 87 de ani pe motiv că recomandările de internare veneau de la Spitalul Judeţean Ploieşti, acolo unde nu mai erau locuri disponibile. Cadrul medical a fost filmat în timpul dialogului jignitor avut cu însoţitoarea pacientei, iar imaginile au ajuns pe internet. Suficient ca ministrul sănătăţii să ceară o anchetă în acest caz. Din fericire, bătrâna este acasă în stare bună. Doctoriţa a demisionat, dar cu toate astea, ea va da explicaţii şi în faţa colegiului medicilor.

Bătrâna de 87 de ani este din Floreşti, o localitate apropiată de Băicoi. Aceasta avea probleme cardiace şi, când vineri noapte i s-a făcut rău, rudele au sunat la 112.

La camera de gardă a spitalului din Băicoi au dat, însă, de medicul Marta Coman, care a refuzat să o interneze pe femeie.

A urmat un schimb de replici care nu trădau ce avea să urmeze. Pe filmarea făcută de nepoata pacientei cu un telefon mobil se vede clar că la insistenţele aparţinătoarei, medicul răspunde disproporţional.

După insitenţe prelungite, doctorita a cedat… nervos. A luat fişa pacientei şi…a rupt-o.

Astăzi, la ordinul ministrului sănătăţii, o echipă de control de la direcţia de sănătate Prahova a mers să discute cu medicul Marta Coman. Luată la întrebări, aceasta a declarat că regretă tot ce s-a întâmplat.

Regretele doctoriţei nu i-au impresionat pe reprezentanţii spitalului din Băicoi.

Nici primarul localităţii nu poate înţelege cum a fost posibil aşa ceva, cu atât mai mult cu cât doctoriţa intrase de doar câteva ore în gardă şi nu putea spune că e obosită.

Medicul Marta Coman are 31 de ani şi este in sistem de doar 2 ani. E specialist la spitalul de boli de plămâni de la Drajna. La Băicoi făcea gărzi de mai bine de un an. Niciodată, însă, nimeni nu a avut ce să-i reproşeze, spune conducerea spitalului. Rudele pacientei o vor reclama la Colegiul Medicilor.