Sălbăticiunile care trăiesc în pădurile din Harghita sunt hrănite de vânători şi de pădurari. Zăpada căzută încă din luna noiembrie a acoperit totul, aşa că animalele şi păsările nu mai au ce să mănânce

DISTRIBUIȚI

Sălbăticiunile care trăiesc în pădurile din Harghita sunt hrănite de vânători şi de pădurari! Zăpada căzută încă din luna noiembrie a acoperit şi îngheţat totul, aşa că animalele şi păsările nu mai au ce să mănânce. Ca să le salveze de la o moarte sigură, administratorii fondurilor de vânătoare au decis să le hrănească în fiecare zi.

Administrarea unui fond de vânătoare nu e un lucru simplu, pe timp de iarnă. Pădurarii nu doar că trebuie să-i pândească pe braconieri, ci trebuie să asigure şi hrana vietăţilor flămânde.

În fiecare zi, pădurarii de la Asociaţia de vânători de la Zetea duc fân şi porumb pentru căprioare şi mistreţi. Nici urşii nu sunt neglijaţi.

Rezultatele muncii acestor oameni vor putea fi văzute la primăvară, când are loc recensământul animalelor din pădure. Animale bine hrănite înseamnă şi o sporire a numărului de vânat disponibil, pentru clienţi. Tarifele pentru vânătoare diferă de la specie la specie, de la aproximativ 7.000 de euro pentru un urs până la câteva sute de euro pentru păsări şi vânat mic.

Din calculele pădurarilor, în Munţii Harghitei trăiesc aproximativ 50 de urşi şi peste 200 de mistreţi.