Să se odihnească alături de mama sa. Asta şi-a dorit Regele Mihai. A spus de multe ori că ar vrea ca rămăşiţele pământeşti ale mamei sale, Regina Elena, să fie aduse la Curtea de Argeş. Arhiepiscopul de Argeş şi Muscel spune că a discutat cu reprezentanţii Casei Regale şi, la scurt timp după funeraliile Regelui Mihai, va avea loc şi înhumarea Reginei Elena în Noua Catedrală de la Curtea de Argeş şi, tot acolo, şi înhumarea regelui Carol al II-lea, tatăl lui Mihai

DISTRIBUIȚI

Să se odihnească alături de mama sa. Asta şi-a dorit Regele Mihai. A spus de multe ori că ar vrea ca rămăşiţele pământeşti ale mamei sale, Regina Elena, să fie aduse la Curtea de Argeş. Arhiepiscopul de Argeş şi Muscel spune că a discutat cu reprezentanţii Casei Regale şi, la scurt timp după funeraliile Regelui Mihai, va avea loc şi înhumarea Reginei Elena în Noua Catedrală de la Curtea de Argeş şi, tot acolo, şi înhumarea regelui Carol al II-lea, tatăl lui Mihai. La înmormântarea Regelui Mihai va participa şi nepotul său, Nicolae. Şi nu ca simplu cetăţean, ci alături de Familia Regală. Hilde Tudora ne aduce toate detaliile.

Regina Elena a murit în 1982, la Lausanne, în Elveţia. Tot acolo a fost şi înmormântată. Între Regina Elena şi Mihai a fost mereu o relaţie specială. „O mamă care mă făcea să râd”. Aşa o descria Regele Mihai. Era o femeie bună, generoasă, care şi-a dedicat întreaga viaţă fiului său.

În timpul vieţii, Mihai a spus de mai multe ori că şi-ar dori ca atunci când va muri să se odihnească alături de mama sa. Adică, rămăşiţele pământeşti ale Reginei Elena să fie înhumate la Curtea de Argeş. Necropola în care va fi înmormântat Regele Mihai are şaisprezece morminte, toate disponibile pentru membrii Casei Regale. Aici vor fi înhumate şi rămăşiţele Reginei Mamă a României, Elena, la naştere principesă a Greciei şi Danemarcei.

De asemenea, Mihai îşi va odihni sufletul şi alături de tatăl său. Sicriul cu osemintele celui de-al treilea rege al României, Carol al II-lea, a fost adus din Portugalia la Curtea de Argeş în februarie 2003. Pentru că în Catedrala Regală şi Arhiepiscopală nu mai ere loc s-a luat decizia ca sicriul cu rămăşiţele suveranului să fie depuse provizoriu într-o capelă.

La Curtea de Argeş mai sunt înmormântaţi Regele Carol I şi Regina Elisabeta, Regele Ferdinand şi Regina Maria, dar şi Regina Ana.