S-au apucat de construit roboţi din pasiune şi acum se luptă cu reprezentanţii altor ţări în competiţii, pentru a duce România în top. Vorbim despre un grup de tineri de la Colegiul Naţional Mihai Viteazul, din Capitală. Au construit de la zero un robot cu care se pregătesc să participe la competiţia din Rusia, în cadrul celui de al doilea sezon First Tech Challenge

DISTRIBUIȚI

S-au apucat de construit roboţi din pasiune şi acum se luptă cu reprezentanţii altor ţări în competiţii, pentru a duce România în top. Vorbim despre un grup de tineri de la Colegiul Naţional Mihai Viteazul, din Capitală. Au construit de la zero un robot cu care se pregătesc să participe la competiţia din Rusia, în cadrul celui de al doilea sezon First Tech Challenge, una dintre cele mai importante competiţii de robotică din lume. Miza este participarea la Campionatul Mondial din Statele Unite ale Americii de anul acesta.

Ei sunt Qube. O echipă formată din 12 elevi pasionaţi de robotică. La First Tech Challenge au participat încă de la prima ediţie şi au obţinut victorii în toate meciurile de calificare.

Şi anul acesta au construit singuri un robot cu care speră să bată celelalte ţări participante la competiţie.

Totul în doar 2 minute. În spatele fiecărei competiţii stau multe ore de muncă şi, bineînţeles, de nesomn. Fiecare trebuie să ştie foarte bine ce are de făcut, de la asamblare şi până la programare.

Totul devine însă mai uşor atunci când o faci din pasiune.

Nu cerinţele pe care le au de rezolvat în cadrul competiţiilor, ci finanţarea este cea mai mare problemă de care se lovesc aceşti tineri. Cu toţii primesc un kit de bază, însă echipele trebuie să îşi achiziţioneze singure restul pieselor. Statul nu îi sprijină cu nimic pe aceşti tineri, deşi fac cunoscut tricolorul în întreaga lume.

Echipa va pleca săptămâna viitoare în Rusia, iar în luna martie tinerii vor participa şi la campionatul naţional din Bucureşti. Cu toţii speră să se califice ulterior la campionatul mondial din Statele Unite ale Americii.