Rujeola a mai făcut o victimă

DISTRIBUIȚI

Rujeola face noi victime în Arad. Un tânăr de 15 ani a murit după trei zile petrecute pe un pat de spital. Pentru că băiatul se simţea foarte rău, părinţii l-au dus, de urgenţă, la Camera de gardă a Spitalului din Arad, însă medicii n-au mai putut face nimic pentru el. Se pare că adolescentul s-a stins pe fondul unei complicaţii, dar şi pentru că suferea de o boală cronică. Adolescentul nu era vaccinat.

Disperate, rudele adolescentului şi-au strigat necazul pe coridoarele, dar şi în curtea spitalului. Familia tânărului spune însă că totul s-a întâmplat cu voia lui Dumnezeu. Ba mai mult, părinţii au refuzat realizarea autopsiei, pe motiv că sunt de acord cu tratamentul aplicat de doctori.

Băiatul a început să se simtă rău în urmă cu câteva zile. Părinţii l-au dus la spital la sfârşitul weekend-ul trecut. Acolo, medicii au descoperit că au de-a face cu un caz de rujeolă, dar şi că băiatul suferea de o boală cronică. Au încercat să-i salveze viaţa, însă complicaţiile, apărute în urma afecţiunii, i-au fost fatale tânărului de 15 ani.

Adolescentul nu fusese vaccinat, spun reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică, Arad.

Medicii avertizează că infecţia virotică este extrem de contagioasă şi trebuie tratată cu foarte mare seriozitate, mai ales atunci când pacienţii suferă şi de boli cronice. Specialiştii spun că părinţii trebuie să îşi aducă copiii din timp la spital, pentru investigaţii medicale. Cele mai recente date de la Ministerul Sănătăţii arată că, doar săptămâna trecută, s-au înregistrat 33 de cazuri noi de rujeolă, iar judeţul Arad se află în fruntea clasamentului, cu cele mai multe cazuri, 176 de la începutul anului şi până în prezent. Majoritatea focarelor sunt, în continuare, în judeţele cu rată mică a vaccinării.