Românul răpit în Nigeria, eliberat

DISTRIBUIȚI

Românul răpit pe 10 octombrie în sudul Nigeriei a fost eliberat, informează Ministerul de Externe român. De profesie inginer, angajat al unei firme de construcţii din ţara africană, Cristian Nedelcu a fost luat ostatic de mai multe persoane înarmate. Bărbatul în vârstă de 52 de ani a fost pus în libertate cu ajutorul autorităţilor nigeriene.

Românul a fost răpit de pe un şantier feroviar în noaptea de luni spre marţi în localitatea OWA OIBO, din statul nigerian Delta. În timpul atacului au avut loc schimburi de focuri răpitori şi agenţii de pază care însoţeau grupul din care făcea parte şi românul. Autorităţile de la Bucureşti au luat imediat legătura cu poliţia locală şi au ţinut în permanenţă legătura cu familia victimei. Acum, aceasta poate să răsufle uşurată.

Ministerul Afacerilor Externe a emis o alertă de călătorie pentru Nigeria, în nordul căreia activează temuta şi sângeroasa organizaţie extremistă Boko Haram. Un român este în continuare dat dispărut în Africa, după ce a fost răpit în aprilie anul acesta în Burkina Fasso, la graniţa cu Mali.