CERȘETORII ROMÂNI DIN PARIS SE DAU DREPT REFUGIAŢI

DISTRIBUIȚI

„Inventivitatea” cerşetorilor români din Franţa depăşeşte orice limite. Ei au ajuns să pretindă că sunt refugiaţi sirieni ca să înmoaie inimile francezilor şi ca să primească astfel mai mulţi bani. O televiziune din Hexagon a realizat un reportaj cu o cameră ascunsă. Jurnaliştii au descoperit că unii dintre aşa-zişii sirieni care cerşesc la Paris sunt, de fapt, din România.

În intersecţiile aglomerate din capitala Franţei au început să apară cerşetori care ţin înbraţe cartoane cu mesajul „familie siriană SOS”. Încercând să le afle povestea, un jurnalist francez a abordat-o pe această femeie, însoţită de doi copii, care cerea bani pe stradă.

Când reporterul a început să vorbească în arabă, femeia a recunoscut că nu vine din Siria, ci că e româncă.

Altă intersecţie, la câţiva kilometri depărtare – aceeaşi situaţie.

95 la sută dintre sirienii care ajung în Franţa şi îşi depun aici actele de azil primesc o locuinţă şi o alocaţie de la stat.

Restul sirienilor – cei care au făcut cererea într-un alt stat membru al Uniunii, dar care vor să trăiască în Franţa – se descurcă aşa cum pot. Această refugiată siriană cerşeşte cu paşaportul în mână în Gara Saint-Lazare din Paris.

Francezii sunt rugaţi de autorităţi să nu încurajeze cerşetoria, dar această metodă pare să nu dea roade, mai ales la Paris.