Românii care au obligaţia depunerii declaraţiei 600 şi-ar putea plăti contribuţiile pe baza CNP-ului iar formularul ar putea fi trimis către fisc prin poştă. Mai mult, Ministerul de Finanţe ia în calcul opţiunea regularizării contribuţiilor datorate, stopajul la sursă, acolo unde este posibil şi chiar renunţarea la plata contribuţiilor sociale de sănătate pentru alte venituri decât salariile

DISTRIBUIȚI

Românii care au obligaţia depunerii declaraţiei 600 şi-ar putea plăti contribuţiile pe baza CNP-ului iar formularul ar putea fi trimis către fisc prin poştă. Mai mult, Ministerul de Finanţe ia în calcul opţiunea regularizării contribuţiilor datorate, stopajul la sursă, acolo unde este posibil şi chiar renunţarea la plata contribuţiilor sociale de sănătate pentru alte venituri decât salariile. Sunt doar câteva dintre schimbările care se vor a fi aduse formularului 600.

Ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa a fost astăzi în Comisia economică din Senat unde a dat explicaţii despre declaraţia 600. Aceasta din urmă va fi schimbată. Printre modificările care urmează să se facă este regularizarea.

În plus, cei care încetează în cursul anului contractul prin care obţineau venituri suplimentare vor putea anunţa acest lucru fiscului pentru suspendarea obligativităţii plăţii.

Plata contribuţiilor, prin declaraţia 600, s-ar putea face pe baza CNP-ului.

Ministrul Finanţelor a mai spus că se ia în calcul inclusiv varianta revenirii la regimul reţinerii la sursă şi a plăţii de către angajator a contribuţiilor din venituri suplimentare. Termenul de 1 martie pentru amânarea depunerii declaraţiei 600, astfel încât să poată fi modificată, ar putea fi prelungit.

Din estimările fiscului, aproape 210.000 de persoane ar trebui să depună declaraţia 600.