Românii au demonstrat că sunt solidari atunci când vine vorba despre fapte bune, iar asta nu poate decât să ne bucure. La 6 zile de la lansarea campaniei MagicHome, peste 45 de mii de oameni au donat câte 2 euro prin SMS. Sunt banii care vor ajuta la construirea unui refugiu pentru părinţii copiilor bolnavi de cancer

DISTRIBUIȚI

Românii au demonstrat că sunt solidari atunci când vine vorba despre fapte bune, iar asta nu poate decât să ne bucure. La 6 zile de la lansarea campaniei MagicHome, peste 45 de mii de oameni au donat câte 2 euro prin SMS. Sunt banii care vor ajuta la construirea unui refugiu pentru părinţii copiilor bolnavi de cancer. Centrul le va aisgura cazare gratuită şi o masă caldă. Este nevoie, însă, de 100 de mii de mesaje pentru ca aceşti oameni să nu mai trăiască pe un scaun, în spital.

Pe un scaun, în spital, lângă patul copilului care se luptă pentru viaţa lui. Acolo locuiesc părinţii copiilor bolnavi de cancer. Pe acel scaun plâng, se roagă şi îndură.

Pe scaun stau zi şi noapte, luni întregi. Pe perioada tratamentului, copiii au nevoie permanent de unul dintre părinţi. Aceştia nu au unde să se întindă, unde să mănânce sau unde să îşi spele hainele. Suferinţa lor ar fi mai mică dacă ar avea un centru unde să fie găzduiţi şi să primească o masă caldă. Acesta poate fi chiar Magichome – Refugiul Părinţilor.

Casa este destinată şi copiilor, în pauzele dintre tratamente. Aici vor putea zâmbi din nou, fără să se mai gândească la greutatea bolii.

Copiii care suferă de cancer au nevoie de îngrijiri medicale în clinici oncologice specializate în pediatrie, care sunt, de obicei, departe de casă. Peste 70 la sută dintre bolnavi provin din familii sărace, iar costurile transportului şi cazării reprezintă principala cauză pentru care mulţi copii sunt diagnosticaţi târziu, amână sau întrerup tratamentul ori consultaţiile.

Este nevoie, însă şi de fonduri pentru finalizarea centrului. Dacă vreţi să ajutaţi şi dumneavoastră la această cauză, trimiteţi „MAGIC” prin sms la 8844 şi donaţi 2 euro pentru MagicHome, Refugiul Părinţilor. Până acum, au fost strânse puţin peste 45.000 de mesaje din necesarul de 100.000. Împreună, putem ajuta ca părinţii copiilor cu boli grave să aibă puterea şi sprijinul necesar să îi aducă la tratament şi să le poate fi alături permanent.