Român răpit în Nigeria

DISTRIBUIȚI

Un inginer român de 52 de ani a fost răpit în sudul Nigeriei de mai mulţi bărbaţi înarmaţi de pe şantierul feroviar pe care lucra. El a fost identificat de presa nigeriană drept Christian Nedelcu. În timpul atacului au avut loc schimburi de focuri între răpitori şi agenţii de pază care însoţeau grupul din care făcea parte şi românul.

Cetăţeanul român a fost răpit, alături de alte persoane din echipa sa, luni noaptea în localitatea OWA OIBO, aflată în statul Delta. Poliţia regională face în prezent percheziţii în satul din regiune. Ambasadorul român a deplâns atacul şi a cerut autorităţilor nigeriene să facă tot posibilul să îl găsească pe Christian Nedelcu. Ministerul Afacerilor Externe precizează că a activat celula de criză şi a demarat procedurile specifice în astfel de cazuri.

Statul Delta din sudul Nigeriei este bogat în petrol. Mulţi străini lucrează aici în industria petrolieră şi, de multe ori, cad victime sau sunt răpiţi de grupările rebele din regiune. Ministerul Afacerilor Externe a emis o alertă de călătorie pentru Nigeria, în nordul căreia activează temuta şi sângeroasa organizaţie extremistă Boko Haram. În aprilie anul acesta, un alt cetăţean român a fost răpit tot în Africa, în Burkina Fasso, la graniţa cu Mali.