Reţea de proxeneţi, anihilată

DISTRIBUIȚI

O reţea de proxeneţi din Câmpulung Muscel a fost anihilată de poliţişti. Zeci de descinderi au avut loc noaptea trecută la locuinţele unor persoane suspectate că racolau fete şi le obligau să se prostitueze. Anchetatorii estimează că prin exploatarea tinerelor suspecţii ar fi câştigat în ultimii opt ani aproximativ trei milioane de euro. În urma percheziţiilor, oamenii legii au consfiscat 26 de maşini, peste 80.000 de euro, dar şi o armă de foc, deţinută ilegal.

Poliţiştii de la investigaţii Criminale au descins la nu mai puţin de 43 de adrese Argeş, mai exact la locuinţele unor indivizi suspectaţi că ar fi exploatat sexual aproape 80 de femei.

Potrivit anchetatorilor, femeile racolate de proxeneţi se prostituau în afara ţării, însă ele nu primeau niciun ban. Fiecare bacnotă ajungea tot în Argeş. Cel mai probabil, aşa au reuşit suspecţii să-şi ridice vile luxoase şi să-şi cumpere limuzine şi bijuterii scumpe. Aproximativ trei milioane de euro ar fi obţinut suspecţii din afacere, în ultimii opt ani.

Unii dintre suspecţi au făcut averi din prostitutie, dar au făcut şi acte de caritate pentru comunitatea din care fac parte. Culmea, din aceeaşi bani adunaţi din exploatrea tinerelor.

Peste 40 de persoane urmează să dea explicaţii în faţa anchetatorilor. La acţiune au participat peste 150 de angajaţi ai Ministerului de Interne, dar şi luptători de la Serviciul de Acţiuni Speciale.