Regele Mihai, la ceas aniversar

DISTRIBUIȚI

Regele Mihai împlineşte astăzi 95 de ani. Principesele Elena şi Maria îi sunt alături la reşedinţa din Elveţia, iar la Bucureşti, chiar în aceste momente, la Ateneul Român are loc un concert în cinstea Majestăţii Sale. Starea de sănătate a fostului suveran rămâne în continuare stabilă, dar extrem de fragilă. Regele este atent supravegheat de o echipă complexă de medici având în vedere diagnosticele cumplite căpătate în această primăvară – leucemie şi cancer de piele.

Este mesajul public transmis de Principesa Moştenitoare Margareta cu ocazia aniversării a 95 de ani ai Majestăţii Sale Regele Mihai. Un alt mesaj de felicitare a venit şi din partea preşedintelui Klaus Iohannis.

Premierul Dacian Cioloş i-a urat şi el Regelui Mihai sănătate şi putere.

Fostul Principe Nicolae a postat pe pagina sa de socializare mai multe fotografii în care apare alături de bunicul său. Nicolae a fost exclus din linia de succesiune la tron anul trecut.

Regele Mihai se află în Elveţia, la reşedinţa sa privată, alături de Principesele Elena şi Sofia. Diagnosticat în primăvara acestui an cu leucemie şi cancer de piele, regele Mihai este în continuare sub stricta supraveghere a medicilor. Urmează un tratament greu, iar starea sa de sănătate este stabilă, dar fragilă, spun doctorii care îl îngrijesc.

În luna august a acestui an, regele Mihai a mai primit o lovitură dură. Regina Ana, femeia care i-a stat alături decenii la rând a plecat la ceruri. Fostul suveran nu s-a putut deplasa la Bucureşti pentru a lua parte la înmormântare, dar a cerut în mod special funeralii regale pentru Regina Ana. Ultima apariţie în public a Regelui Mihai a avut loc în noiembrie 2014. Atunci, fostul suveran a deschis larg porţile Palatului Elisabeta pentru toţi cei care au vrut să-l sărbătorească.

În cinstea Regelui, la Ateneul Român, chiar în aceste momente are loc un concert caritabil. Toţi banii strânşi vor fi donaţi programului Tinerelor Talente al Fundaţiei Principesa Margareta. De la ora 19.00, La Palatul Cotroceni va avea loc o lansare de carte şi vizionarea filmului „Războiul Regelui”. La mulţi ani, Majestate!