Pufos, umplut cu nucă, stafide sau rahat, cozonacul nu lipseşte de pe nicio masă de Crăciun. Bineînţeles, niciunul nu se compară cu cel făcut în casă. Dar când munceşti până în ultima clipă şi nu mai ai timp de gătit, cauţi tradiţionalul desert gata făcut. Însă, se munceşte de zor în cofetării, spre bucuria doamnelor care au scăpat de o grijă

DISTRIBUIȚI

Pufos, umplut cu nucă, stafide sau rahat, cozonacul nu lipseşte de pe nicio masă de Crăciun. Bineînţeles, niciunul nu se compară cu cel făcut în casă. Dar când munceşti până în ultima clipă şi nu mai ai timp de gătit, cauţi tradiţionalul desert gata făcut. Însă, se munceşte de zor în cofetării, spre bucuria doamnelor care au scăpat de o grijă. Mii de cozonaci ies din cuptoare zilele acestea, până la Crăciun.

În perioada sărbătorilor de iarnă, în cofetării se munceşte zi şi noapte. Angajaţii trebuie să onoreze fiecare comandă. Vedeta este, bineînţeles, cozonacul. Cel cu nucă şi cacao este cel mai cerut. Chiar dacă este cumpărat, desertul tradiţional de Crăciun, tot trebuie să fie făcut „ca la mama acasă”, cu ingrediente sută la sută naturale.

Fireşte, nu lipsesc făina, drojdia, laptele, untul şi ouăle, aşa cum ne arată şi reţetele lăsate moştenire de la bunici.

Cât timp aluatul e la dospit, ne apucăm de umplutura cozonacului.

Se adaugă şi rom, spre deliciul domnilor, şi se amestecă toate ingredientele foarte bine.

Aluat avem, compoziţia pentru umplutură este gata, aşa că ne putem apuca de împletit cozonacul.

Ce era mai greu a trecut. Timp de aproximativ 45 de minute, cozonacul se va odihni în cuptor până se rumeneşte. Dacă aţi uitat să daţi din timp comandă, grăbiţi-vă, doar astăzi şi mâine mai aveţi şanse să prindeţi ceva.