Protest spontan la şcoală

DISTRIBUIȚI

Protest spontan în această dimineaţă într-o şcoală din judeţul Argeş. Părinţii nu vor să îşi mai lase copiii la ore până ce unul dintre elevi nu va fi transferat din clasă. Nemulţumirile părinţilor au atins cote maxime, mai ales că, spun oamenii, copiii au început să aibă rezultate slabe la şcoală din cauza elevului care îi jigneşte şi îi ameninţă constant. Situaţia pare însă fără ieşire pentru că, potrivit legii, copilul-problemă nu poate fi transferat.

Susţinuţi de părinţi, 29 de elevi din clasa a şaptea, de la Şcoala numărul 16 din Piteşti, au refuzat să intre, în această dimineaţă, la cursuri şi s-au postat în holul şcolii. Spun că s-au săturat să fie jigniţi zilnic de colegul lor, care i-ar ameninţa cu moartea.

Părinţii spun că rezultatele la învăţătură ale copiilor au început să fie tot mai slabe de când băiatul cu pricina a fost transferat în clasă. Până şi diriginta a ajuns la spital epuizată, din cauza scandalurilor.

Elevul care a stârnit revolta tuturor are probleme psihice şi ar fi trebuit să participe la ore numai însoţit de personal specializat. Părinţii spun însă că acest lucru nu se întâmplă, iar minorul este din ce în ce mai violent. 

Tatăl elevului acuzat nici nu vrea să audă de o posibilă mutare a băiatului.

Copilul nu neagă că s-a comportat inadecvat.

Legea spune că autorităţile competente nu-l pot muta pe elev la o altă şcoală.

În caz contrar, elevul violent va continua să înveţe în acelaşi colectiv.