Protest pentru ursul care nu a spus „mor”

DISTRIBUIȚI

Sute de persoane au ieşit în stradă ca formă de protest faţă de modul în care s-a acţionat în cazul ursului ucis zilele trecute la Sibiu. Mobilizarea s-a făcut pe pagina de socializare, iar cei care au ieşit acum în stradă vor ca acest caz să nu fie muşamalizat. Colega mea, Bianca Iacob este la manifestaţie, a stat de vorbă cu cei prezenţi şi vine cu mai multe informaţii.

Protestatarii au venit în centrul oraşului cu ursuleţi de pluş, cu fotografii în care apar urşi dar şi cu mai multe pancarte.

Întreaga coloană a protestatarilor a trăbătut centrul oraşului şi a ajuns în faţa prefecturii, acolo unde oamenii au cerut răspunsuri pentru modul în care a fost coordonată întreaga acţiune.

Protestul a durat mai bine de două ore, iar participanţii au spus că vor reveni şi în această seară în stradă.

În urmă cu patru zile, la Sibiu, un urs, care a ajuns pe străzile oraşului, a fost împuşcat de oamenii legii. Reprezentanţii IPJ Sibiu spun că animalul a fost ucis pentru că reprezenta un pericol prea mare, dar şi pentru că nu s-a reuşit tranchilizarea lui. Premierul Dacian Cioloş a cerut, până luni, un raport complet al situaţiei.