Propunerile de modificare a legilor justiţiei au stârnit revolta maselor! Aproximativ 20.000 de oameni au ieşit aseară în stradă la Bucureşti şi au scandat lozinci în faţa Guvernului. De acolo au plecat în marş spre Palatul Parlamentului. Oamenii se tem că reforma în justiţie, analizată de comisia condusă de Florin Iordache, autorul celebrei ordonanţe 13, va duce la subjugarea justiţiei

DISTRIBUIȚI

Propunerile de modificare a legilor justiţiei au stârnit revolta maselor! Aproximativ 20.000 de oameni au ieşit aseară în stradă la Bucureşti şi au scandat lozinci în faţa Guvernului. De acolo au plecat în marş spre Palatul Parlamentului. Oamenii se tem că reforma în justiţie, analizată de comisia condusă de Florin Iordache, autorul celebrei ordonanţe 13, va duce la subjugarea justiţiei. Manifestaţia a avut loc sub sloganul ,,Nu vrem să fim o naţie de hoţi!”.

Oamenii au început să se strângă în piaţa Victoriei cu puţin timp înainte de ora 18. Protestatarii au veni înarmaţi cu steaguri, vuvuzele şi tobe, ca să se facă remarcaţi de guvernanţi.

Unii dintre ei şi-au sacrificat o seară de duminică în familie şi au ieşit în piaţă, cu speranţa vie că noua generaţie, copiii şi nepoţii lor, vor creşte într-o Românie sănătoasă.

În mulţime a ajuns şi fostul premier Dacian Cioloş, dar şi fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Metrourile au fost pline cu protestatari care au avut ca destinaţie piaţa Victoriei, aşa că zona a devenit neîncăpătoare.

Cu puţin timp înainte de ora 19, manifestanţii şi-au început traseul stabilit.

Traficul rutier a fost blocat pe un sens pe bulevardul Magheru şi pe bulevardul Nicolae Bălcescu. Drumul manifestanţilor a durat o oră şi jumătate, iar numărul protestatarilor a crescut pe drum.

În faţa Casei Poporului, protestatarii au scandat din nou.

De teama ca România să nu devină o ţară subjugată corupţiei, unii au ieşit din casă chiar şi grav bolnavi. Această tânără imobilizată în căruciorul cu rotile şi-a petrecut câteva ore în frig cu speranţa de a însănătoşi ţara în care trăieşte.

Protestul s-a încheiat fără incidente.