Proprietarul unei case din sectorul trei al capitalei a ajuns la capătul răbdării, după ce în spatele locuinţei sale s-a început construcţia unui bloc. Omul spune că după demolarea locuinţei lipită de casa lui, imobilul a început să se crape, iar pereţii s-au umplut de mucegai. Totul în baza unei autorizaţii de construire emise fără acordul tuturor vecinilor, acuză omul

DISTRIBUIȚI

Proprietarul unei case din sectorul trei al capitalei a ajuns la capătul răbdării, după ce în spatele locuinţei sale s-a început construcţia unui bloc. Omul spune că după demolarea locuinţei lipită de casa lui, imobilul a început să se crape, iar pereţii s-au umplut de mucegai. Totul în baza unei autorizaţii de construire emise fără acordul tuturor vecinilor, acuză omul. Bărbatul îşi caută acum dreptatea în instanţă, după ce, spune el, Primăria Sectorului Trei, l-a ignorat complet, în ciuda numeroaselor sesizări depuse. Am încercat şi noi să vorbim cu reprezentanţii primăriei. Ne-am lovit însă de un lanţ al slăbiciunilor.

Povestea începe în aprilie 2017 când primăria Sectorului 3 emite o autorizaţie de demolare pentru casa lipită la calcan cu cea a lui Marian. Imobilul a fost demolat, iar proprietarul a cerut Primăriei sectorului 3 permisiunea să construiască un bloc cu patru etaje plus mansardă. Iar primăria a emis autorizaţia de construire pentru acest imobil. Atunci au început problemele.

Nu doar curtea este afectată. Pereţii locuinţei s-au umplut de mucegai şi au început să se crape, spune bărbatul.

Mai mult, explică bărbatul, proprietarul noului complex de locuinţe n-a cerut acordul tuturor vecinilor, aşa cum prevede legea.

Marian spune că a făcut mai multe sesizări către Primăria Sectorului 3.

Am încercat şi noi să obţinem un punct de vedere de la Primărie.

Mergem apoi la Departamentul Disciplinei în Construcţii, care se află în sediul Poliţiei Locale a Sectorului 3. Acolo aflăm că nu avem cu cine vorbi şi suntem trimişi înapoi la sediul primăriei.

Aşadar, drumul ne duce din nou către acelaşi sediul al Primăriei, unde aflăm că este nevoie de un răspuns de la Direcţia de Urbanism.

Aşadar, încă aşteptăm un răspuns la solicitarea făcută. Iar…proprietarul casei…speră nu-icadă pereţii.