Proiecţia unui film cu tematică gay, premiat la Cannes, a fost întreruptă la Muzeul Ţăranului Român de un grup de oameni care au purtat pancarte cu mesaje naţionaliste şi religioase. Grupul a motivat gestul susţinând că filmul este despre homosexuali, iar ţăranul român este creştin ortodox. Ca să se asigure că proiecţia filmului nu va merge mai departe, protestatarii au acoperit ecranul cu un steag şi au intonat imnul naţional şi cântece religioase

DISTRIBUIȚI

Proiecţia unui film cu tematică gay, premiat la Cannes, a fost întreruptă la Muzeul Ţăranului Român de un grup de oameni care au purtat pancarte cu mesaje naţionaliste şi religioase. Grupul a motivat gestul susţinând că  filmul este despre homosexuali, iar ţăranul român este creştin ortodox. Ca să se asigure că proiecţia filmului nu va merge mai departe, protestatarii au acoperit ecranul cu un steag şi au intonat imnul naţional şi cântece religioase.  Totul spre revolta celor care au plătit bilet să vadă pelicula.

Icoanele şi steagul României  s-au transformat în instrumente de protest, dar şi cenzură la Muzeul Ţăranului Român. Pentru că tematica filmului „120 de bătăi pe minut” nu a fost pe placul lor, mai mulţi oameni s-au hotărât să întreupă proiecţia peliculei.

Masoneria şi George Soros au fost invocaţi în discursul nemulţumiţilor, dar şi pe pancarte.

Revoltaţi au fost şi spectatorii, care în loc să vadă filmul recompensat cu marele premiu al juriului la festivalul de la Cannes, anul trecut, au fost nevoiţi să asiste…  la un altfel de spectacol.

Oamenii care au întrerupt filmul au motivat că cel mai mult i-a deranjat locul ales pentru difuzarea producţiei franceze.

Într-un final, după un apel la 112,  protestatarii au fost daţi afară din sală şi amendaţi de Poliţie. Proiecţia filmului  va fi reluată pentru toţi cei care au plătit bilet, a dat asigurări distribuitorul producţiei. Pelicula spune povestea organizaţiei ACT UP din Franţa, considerată precursoare a mişcărilor civice care au condus la  obţinerea unor drepturi fundamentale pentru minorităţile sexuale şi civice.

Asociaţiile care militează pentru drepturile comunităţii LGBT susţin că nu este pentru prima dată când are loc un astfel de incident. Scene asemătoare au avut loc şî în 2013, tot la Muzeul Ţăranului Român, atunci când pe ecran rula filmul american nominalizat la Oscar „Copiii sunt bine-mersi”, care prezintă viaţa unei familii formate din două mame de acelaşi sex şi copiii lor.

Potrivit reprezentanţilor Patriarhiei Române, oamenii care au protestat duminică la cinematograful Muzeului Ţăranului Român nu au niciun fel de  legătură cu instituţia.