Procesul lui Ponta, maraton de mărturii

DISTRIBUIȚI

Audieri maraton care au ţinut 12 ore şi dezvăluri incendiare în dosarul Rovinari Turceni în care fostul premier Victor Ponta şi Dan Şova sunt inculpaţi. Martorii au declarat că banii din firma de avocatură a lui Dan Şova mergeau la partid şi că directivele veneau tot pe linie politică, ba chiar că aveau birouri în sediul PSD de pe Kisellef. Fosta secretară a lui Şova a mărturist că a falsificat documente, dar a făcut-o cu bună ştiinţă pentru binele tuturor.

Şirul mărturiilor a început la ora 9 dimineaţa cu uşile închise. Primul audiat a fost Alin Brâncuş, un fost colaborator al lui Dan Şova. După ore bune, tot cu uşile închise i-a venit rândul şi fostei secretare a lui Şova. Decizia ca declaraţiile lor să fie secrete a fost la cererea procurorilor DNA pentru că informaţiile lor erau confidenţiale. După ei alţi doi martori, o fostă asociată şi o fostă angajată a biroului de avocatură, au răspuns întrebărilor. Pentru că ultima martoră se contrazicea în declaraţii, sedinţa s-a amânat. La ieşire, primii martori au făcut şi o serie de dezvăluri.

Tot pe linie de partid ar fi venit şi contractele biroului de avocatură, potrivit aceluiaşi martor care i-ar fi fost şi prieten lui Dan Şova.

Şi declaraţiile au continuat să surpindă. S-au scris documente în 2011 pentru ceva ce trebuia redactat în 2006.

Martorii mai arată şi către firma Gorghiu…

Inculpaţii din dosar, Victor Ponta şi Dan Şova au ascultat în tot acest timp în sala de judecată tot ce se consemna de către magistraţi. La ieşire, după atâta şedere, fostul premier nu s-a plâns de timpul petrecut în sala de judecată.

Doar că în graba spre casă, fostul premier a fost condus cu huiduieli.

Grupul de nemulţumiţi au ajuns după amiază la înalta curte şi au aşteptat până când fostul premier a părăsit sala de judecată.

În acest dosar, Victor Ponta este acuzat că a încasat de la Dan Şova şi asociaţii peste 181 de mii de lei pentru nişte contracte de consultanţă pentru complexul energetic. Procurorii spun că această consultanţă, în realitate, nu s-a oferit. În acest dosar va fi audiată ca martor şi şefa PNL, Alina Gorghiu, pentru că în perioada iulie 2007-decembrie 2008 era consiliera preşdintelui AVAS, Theodor Atanasiu, cel care a încheiat contractele cu Şova şi Asociaţii.