Procesiune religioasă în capitală

DISTRIBUIȚI

Mii de credincioşi s-au adunat la Catedrala Patriarhală pentru a lua parte la procesiunea Calea Sfinţilor. Oamenii au venit să se roage şi să se închine la moaştele Sfântului Dimitrie cel Nou, la moaştele sfinţilor Constantin şi Elena, dar şi la cele ale sfântului Ştefan, aduse tocmai din Grecia. În aceste zile, în Capitală, se desfăşoară mai multe ceremonii religioase. Săptămâna viitoare, pe 27 octombrie, românii îl sărbătoresc pe sfântul Dimitrie cel Nou.

Credincioşii s-au aşezat la rând,  pe dealul Patriarhiei, cu noaptea în cap. Au venit cu flori, lumânări şi gânduri bune.

Moaştele Sfântului Dimitrie cel Nou au fost scoase din biserică şi, după ce au făcut înconjurul Patriarhiei, pe Bulevardul Regina Maria pâna la baza Colinei Patriarhiei, au fost aşezate pe un baldachin unde toţi credincioşii se pot ruga.

La Crucea Brâncovenească din piatră, alături de moaştelui Sf Dimitrie au fost aduse şi cele ale sfinţilor împăraţi Constantin şi Elena. A fost un moment urmărit de aproximativ 700 de persoane.

Tot la intrarea în curtea Patriarhiei au fost întâmpinate de un sobor de preoţi şi o moaştele Sfântului Ştefan. Acestea au fost aduse din Grecia, de o delegaţie a Bisericii Ortodoxe Române.

Moaştele sfinţilor vor fi sta la Patriarhia Română până în data de 28 octombrie.