PROBLEMELE ŢĂRII, DISCUTATE LA COTROCENI

DISTRIBUIȚI

Situaţia sistemului sanitar din România s-a îmbunătăţit, Brigada 2 Infanterie Rovine de la Craiova devine brigadă multinaţională NATO, iar relaţiile dintre ţara noastră şi Republica Moldova trebuie întărite. Sunt principalele concluzii ale şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, care a avut loc în această după-amiază la Palatul Cotroceni.

Şeful statului a mai declarat că o unitate militară de la noi devine brigadă multinaţională NATO. Asta în urma planului de acţiune pus la punct la summitul de la Varşovia, din iunie. Atunci s-a decis înfiinţarea unei brigăzi militare multinaţionale pe teritoriul Româniai din care să facă parte 5.000 de soldaţi. Potrivit anunţurilor oficiale de până acum, vor face parte soldaţi români, bulgari şi polonezi. Se poartă însă negocieri şi cu alte state.

De asemenea, în şedinţa CSAT, care a durat în jur de patru ore, s-a stabilit să fie implementată o strategie, pe termen mediu şi lung, astfel încât relaţiile dintre România şi Republica Moldova să devină mai bune, mai performante şi mai pragmatice.

A fost a zecea şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării în mandatul lui Klaus Iohannis. Marii absenţi au fost şeful Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellving, care se află într-o deplasare, şi Mihai Răzvan Ungureanu, care a demisionat ieri din funcţia de director al SIE.