Probleme administrative în comuna Glina. Mulţi localnici spun că au fost puşi să plătească branşarea la apă şi canalizare, în timp ce alţii nu au plătit nimic

DISTRIBUIȚI

Probleme administrative la doi paşi de Capitală, în comuna Glina. Mulţi localnici consideră că au fost nedreptăţiţi şi puşi să plătească branşarea la apă şi canalizare, în timp ce alţii nu au plătit nimic. La această situaţie s-a ajuns după ce fostul primar, în colaborare cu Primăria Capitalei, pentru o sumă colosală, nu a putut să ofere branşare gratuită decât unui număr de 180 de familii de pe strada principală şi una secundară.

Valoarea investiţiilor s-a ridicat la peste 90 milioane de euro. Aşa că primăria a contactat o firmă specializată pentru începerea lucrărilor din comună.

Am contactat şi noi acestă firmă să aflăm şi punctul lor de vedere, dar nimeni nu a dorit să vorbească. Tot ce spun e că ei au rămas în pagubă.  Totuşi, mulţi oameni au suportat toate costurile de branşare.

Asta pentru că, spune primăria, investiţia prevedea doar 180 de branşări gratuite. Adică pe cele două străzi principale din comună. Alţii, în schimb, n-au plătit nimic, chiar dacă nu stăteau pe vreuna dintre cele două străzi. Oamenii spun că printre norocoşi se află cei care s-au branşat în timpul campaniei electorale.

Unii dintre ei s-au ales şi cu apa tăiată. Societatea Apă Canal Ilfov nu a efectuat citirea lunar, iar oamenii au crezut că au fost scutiţi pentru o perioadă de plată, tocmai pentru că au plătit branşarea.

Surpriză însă, la finalul anului s-au trezit cu 600 de lei de plată, din care nu au putut achita decât 150 lei.

Aşa că, pentru neplată, acum familia Posarlie nu numai că a rămas fără apă şi cu banii luaţi, dar riscă să rămână şi fără canalizare.

Vina e împărţită, iar responsabilitatea este aruncată ba în curtea Primăriei Glina, ba a Primăriei Capitalei, ba asupra firmelor specializate, iar oamenii, În încercarea de a rezolva problema, s-au afundat mai tare în ea. Primăria Capitalei nu exprimat până acum nici un punct de vedere faţă de aceast situaţie.