Preot acuzat de inşelăciune

DISTRIBUIȚI

O bătrână din Buzău acuză un preot de înşelăciune. Femeia spune că slujitorul Domnului i-ar fi luat banii şi ar fi lăsat-o să moară de foame. Bătrâna i-a lăsat preotului toată averea, în schimbul promisiunii că va avea grijă de ea întreaga viaţă. Strănepoţii femeii spun că nu este nici pe departe aşa, iar acum se luptă acum pentru bunurile femeii. De partea sa, preotul se apără şi spune că a avut întotdeauna grijă de bătrâna enoriaşă. 

Măndica Păun are 93 de ani şi de când se ştie a fost un om credincios, cu frică de Dumnezeu şi mai ales cu foarte multă încredere în preoţi. Tocmai acest lucru avea să o facă să treacă printr-un adevarat coşmar.

Pe preotul Mihai Milea bătrâna îl cunoştea de ani buni. Şi ea şi soţul ei, decedat între timp, au prins drag de el şi începuseră să îl considere ca pe propriul copil. Când femeia a rămas văduvă, bărbatul, devenit preot între timp, i-ar fi propus să o ia în grija lui până la moarte, iar bătrâna urma să lase prin testament bunurile pe care le avea, fundaţiei caritabile deţinută de preot. Au semnat actele iar acela ar fi fost momentul în care a început calvarul. Femeia susţine că rareori îi aducea de mâncare iar de menaj sau întreţinere în casă… nici vorbă.

Dar preotul avea interese mult mai mari. Aflase că bătrâna are şi nişte terenuri, iar într-una din zile a dus-o din nou la notar şi, fără să stie ce semnează, femeia i-a cedat şi terenurile. Lui şi nicidecum fundaţiei, spune bătrâna. Pe unul dintre ele, preotul l-ar fi vândut în aceeaşi zi în care l-a dobândit.  Despre calvarul femeii au aflat însă rudele care au venit întâmplător într-o vizită. Femeia nu obişnuia să se plângă, însă atunci când au văzut prin ce trece, rudele femeii au început să îşi pună întrebări. A fost şi momentul în care a început lupta pentru recuperarea bunurilor.

Când au văzut cu cine au de-a face, rudele bătrânei, au mers la Arhiepiscopia Buzaăului unde l-au reclamat pe preot iar mai apoi la instanţă. Au reuşit să recupereze aproape toate bunurile, mai putin terenul pe care preotul l-a vândut.

Preotul se apară şi spune că a avut în tot acest timp grijă de bătrână.

Acum femeia locuieşte într un apartament din Constanţa. S-a pus pe picioare şi chiar îşi găteşte uneori singură.