Premierul Japoniei a anulat vizita la Guvern. Shinzo Abe se duce doar la Cotroceni

DISTRIBUIȚI

Preşedintele Klaus Iohannis îl va primi, marţi, pe prim-ministrul Japoniei, Shinzo Abe, în cadrul vizitei oficiale pe care înaltul demnitar nipon o întreprinde la Bucureşti.

Guvernul României a transmis într-un comunicat de presă programul de la Palatul Victoria, iar vizita lui Shinzo Ave nu mai figurează pe ordinea de zi.

În schimb, la Guvernul României vor avea loc întâlniri și discuții între Paul Stănescu, viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale, Administrației publice și Fondurilor europene, și o delegație oficială și economică din Japonia, condusă de Kotaro Nogami, director adjunct al cabinetului prim-ministrului Japoniei, cu însărcinări speciale în domeniul economic.

Premierul Japoniei Shinzo Abe și-a anulat vizita la Guvernul României după ce Mihai Tudose a demisionat din funcția de premier, ca urmare a pierderii sprijinului politic din partea PSD.

Este prima vizită în România a unui prim-ministru al Japoniei şi are loc în contextul celebrării a cinci ani de la convenirea, în 2013, a Parteneriatului Reînnoit dintre România şi Japonia.

sursa: www.stirileprotv.ro