Povestea bătrânului Ionică Bâgu, pustnicit pe malul Râmnei în Vrancea, a impresionat o ţară întreagă. De câteva zile, bătrânul nu mai este singur pe lume, aşa cum a fost aproape 35 de ani când, forţat de împrejurări nefericite, a decis să plece în lume doar cu hainele de pe el

DISTRIBUIȚI

Povestea bătrânului Ionică Bâgu, pustnicit pe malul Râmnei în Vrancea, a impresionat o ţară întreagă. De câteva zile, bătrânul nu mai este singur pe lume, aşa cum a fost aproape 35 de ani când, forţat de împrejurări nefericite, a decis să plece în lume doar cu hainele de pe el. Fire discretă, nici acum nu vorbeşte de durerea pe care a trăit-o şi nici de suferinţele îndurate. A avut o soţie de care s-a despărţit oficial de foarte mulţi ani, dar şi doi copii care l-au crezut mort. Datorită reportajului difuzat de Prima tv, i-au dat de urmă. L-au găsit şi oamenii de bine, mulţi tineri care i-au sărit imediat în ajutor.

Deşi pare greu de crezut la prima vedere, a avut părinţi cu stare care l-au ţinut la liceu, apoi la facultate. În anul doi, însă, s-a retras. Simţea că nu este ceea ce şi-ar fi dorit şi s-a angajat în armată. S-a căsătorit şi a avut doi copii. O experienţă de viaţă extrem de dureroasă şi o mare dezamăgire l-au făcut să renunţe la tot şi să se piardă în lume. A schimbat multe locuri de muncă, a făcut de toate, a lucrat la vie, cioban la oi, cu ziua prin sat, dar acasă, acolo unde s-a născut, nu s-a întors niciodată. Nici acum nu se gândeşte la plecare, dar l-au contactat copiii, iar baiatul, om în toată firea acum, a venit să-l vadă.

Nu şi-a făcut griji pentru copii, ştia că bunicii paterni îi iubesc ca pe ochii din cap. Bunicii şi-au făcut datoria, iar copiii sunt dintr-un aluat bun şi-l doresc acum alături de ei.

A suferit de frig, de foame, dar nu s-a plâns niciodată. Primul care i-a trecut pragul a fost un consătean, care i-a adus de Craciun un coş cu de toate. După ce au vazut la ştirile Prima tv. în ce condiţii trăieşte bătrânul, tinerii din Focşani s-au mobilizat, au cumpărat alimente, îmbrăcăminte, şi i-au făcut o frumoasă surpriză.

Încurajat de cei care i-au trecut pragul, dar mai ales de copiii săi, nenea Ionică este decis acum să mai schimbe câte ceva în viaţa lui. Nu va renunţa însă niciodată la prietenii patrupezi, care i-au fost alături în cele mai grele momente ale vieţii.