Poliţiştii ilfoveni au prins în flagrant trei bărbaţi care încercau să vândă ilegal două tone de petarde şi artificii. Până în momentul în care au fost prinşi, cei trei au reuşit să vândă produse pirotehnice în valoare de 2.400 de lei. S-au ales cu dosare penale pentru nerespectarea regimului materialelor explozive, iar marfa le-a fost confiscată. Totodată, în vama Giurgiu, poliţiştii de frontieră au descoperit artificii în valoare de 5.000 de lei la un cetăţean român

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii ilfoveni au prins în flagrant trei bărbaţi care încercau să vândă ilegal două tone de petarde şi artificii. Până în momentul în care au fost prinşi, cei trei au reuşit să vândă produse pirotehnice în valoare de 2.400 de lei. S-au ales cu dosare penale pentru nerespectarea regimului materialelor explozive, iar marfa le-a fost confiscată. Totodată, în vama Giurgiu, poliţiştii de frontieră au descoperit artificii în valoare de 5.000 de lei la un cetăţean român. Bărbatul a încercat să le aducă ilegal din Bulgaria, în România.

Pentru a-şi rotunji veniturile în perioada sărbătorilor de iarnă, mulţi aleg să cumpere en-gros artificii şi petarde pe care ulterior le vând neautorizat la preţuri mai mari.

Oamenii legii a descoperit că artificiile au fost procurate de cei trei de la două societăţi de profil din judeţele Constanţa şi Gorj.

Comercianţii ilegali au încercat să îşi vândă marfa în localităţile Dobroeşti şi Găneasa din judeţul Ilfov. S-au ales cu dosare penale pentru nerespectarea regimului materialelor explozive.

Un alt bărbat a crezut că dă lovitura dacă aduce petarde şi artificii din Bulgaria, unde preţurile sunt mai mici. A fost depistat însă de poliţiştii de frontieră din vama Giurgiu. Venea din localitatea Ruse cu autoturismul ticsit cu peste 2.300 de materiale pirotehnice. Le-a cumpărat cu 2.500 de lei, însă valoarea lor pe piaţa din România este dublă. Bărbatul le-a spus poliţiştilor că intenţiona să le ofere cadou prietenilor şi că nu ştia de obligativitatea autorizaţiei. Şi el s-a ales cu dosar penal, iar bunurile i-au fost confiscate.