Plouă cu necazuri

DISTRIBUIȚI

Ploile torenţiale căzute în ultimile două zile au făcut prăpad şi în Vrancea. Apa a părtuns în locuinţele oamenilor încă de-azi noapte, iar un prim bilanţ arată că 70 de case şi 100 de gospodării au fost inundate, grădinile sunt distruse, iar păsările s-au înecat în coteţe. În acest moment, dintre cele 10 localităţi din acest judeţ în care apele au făcut pagube mari, de departe cele mai afectate sunt Sihlea şi Tătăranu unde şcolile au fost închise şi se pregăteşte evacuarea tuturor localnicilor. 

În Căiata şi Bogza, localnicii, majoritatea oamenii bătrâni, s-au trezit, pe timp de noapte, cu apa de jumătate de metru în casă. Ei spun că vine de peste câmp pentru că nimeni nu s-a gândit să facă o îndiguire, să-i ferească de nenorocire. Bunicul Nicolae Grama, trecut binişor de 80 de ani, spune că trăieşte acest coşmar al apelor pentru a doua oară în ultimile două luni. Însă după grozăvia de astă noapte, nu credea că mai scapă cu viaţă.

Deşi inundaţiile le-au făcut pagube mari, autorităţile locale dau din umeri…

Probleme sunt şi în judeţul învecinat, Vaslui! Drumul Judeţean 244 a fost blocat de apa care, în anumite locuri, a atins 60 de centimetri. La faţa locului s-a intervenit cu un excavator pentru îndepartarea aluviunilor de pe carosabil.

Tot in judeţul Vaslui, câteva sute de familii au rămas fără curent, din cauza vremii nefavorabile, iar intervenţia echipelor de electricieni se face cu dificultate.