Ploaia alungă credincioşii

DISTRIBUIȚI

Ploaia care nu mai conteneşte a alungat credinţa din sutele de mii de oameni care ar fi trebuit să stea la rând, la moaştele Sfintei Parascheva! În niciun an nu s-a mai întâmplat ce se întâmplă acum.. Doar câţiva enoriaşi trec, în viteză, pe lângă racla sfântă şi nu se formează cozi …deloc.

La Iaşi plouă mărunt încă de ieri.. Suficient de sâcâitor încât să-i alunge pe credincioşii care, imediat ce au aflat prognoza meteo, şi-au anulat planurile de pelerinaj. Doar câţiva curajoşi au trecut în ultimele ore pe la catedrala Mitropolitană.

Oficial, preoţii nu recunosc sub nicio formă că sunt puţini pelerini care au venit la moaşte. Mult mai puţini decât erau în alţi ani. Anul trecut, de exemplu, 500 de mii au trecut pe aici. Anul acesta nici măcar 10 mii nu au ajuns până acum.

Mai toţi cei pe care i-am întâlnit s-au rugat pentru sănătate… Sunt însă mulţi oameni cu probleme atât de mari încât nici nu îndrăznesc să vorbească despre ele. Sunt , însă, convinşi că Sfânta îi va ajuta.

Jandarmii sunt pregătiţi să intervină şi să îi ajute, dacă vor avea nevoie.

Totuşi, în cazul în care credinţa le va reveni în suflete, enoriaşii sunt aşteptaţi la Catedrala Mitropolitană din Iaşi cu 650 de pelerine de ploaie.