PLAGIATUL, ANALIZĂ DURĂ

DISTRIBUIȚI

Poziţie fermă a preşedintelui Klaus Iohannis! Acesta a cerut ministerului Educaţiei mai multă rapiditate în analiza tezelor de doctorat suspectate de plagiat. Declaraţia şefului statului a fost făcută la Universitatea de Vest din Timişoara, odată cu deschiderea anului universitar, acolo unde şi şefa DNA, Codruţa Koveşi şi-a dat doctoratul, acuzată şi ea de plagiat.

Mai mult, a spus şeful statului, unii dintre politicieni au transformat această problemă într-o ocazie de a specula în scop…electoral.

Subiectul plagiatului, trebuie tratat cu celeritate, a subliniat şeful statului.

Klaus Iohannis a subliniat că discuţiile pe tema plagiatului au luat amploare în ultima vreme, apreciind acest lucru ca fiind unul pozitiv. În această după amiază, Asociaţia Grupul pentru Reformă şi Alternativă Universitară Cluj-Napoca a anunţat că a transmis către instituţiile abilitate o solicitare de realizare a unei anchete în cazul Codruţa Koveşi, instituţia susţinând că a descoperit 11 situaţii de plagiat. În acest caz, pe baza sesizării scrise, Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare poate demara analiza tezei de doctorat.