PEŞTERA CU CRISTALE DIN ROMÂNIA

DISTRIBUIȚI

PEŞTERA CU CRISTALE DIN ROMÂNIAhttps://www.youtube.com/watch?v=pfQwTBZDh7UVă plac aventurile sau descoperirile făcute de-a lungul drumeţiilor? Atunci peştera Farcu este destinaţia perfectă pentru voi. Dacă ajungeţi acolo, ghizii promit o experienţă subterană inedită. În această peşteră se găsesc pe lângă rocile foarte vechi şi numeroase formaţiuni de corali crescute din cristale în toate direcţiile.

Pestera cu cristale aflata in imediata apropiere a comunei bihorene, Rosia este una dintre cele mai spectaculoase grote prin universul sclipitor descoperit langa mina din localitate

Pestera cu crisatele de pe dealul Farcu este situată în partea central-sudică a Munţilor Pădurea Craiului, în bazinul superior al Văii Roşia ,pe teritoriul Comunei Roşia. Peştera cu Cristale din Mina Farcu a fost descoperită în anul 1987, în urma avansurii frontului de lucru a Galeriei miniere Farcu. Peştera are o lungime de 251 m şi o denivelare de 16 m. Ea a fost considerată o adevarată bijuterie, prin prisma bogăţiei speleotemelor, diversităţii şi formelor cristalelor existente aici.

Pestera a fost descoperit de un miner care isi facea treaba in mina de bauxita Farcu . Peisajul subteran este unic ,intrucat cristalele de calcit tapeteaza din belsug peretii acesteia iar dantelaria iti da impresia unei lumii de vis . Cristalele din pestera deschisa dintr-o mina parasita stralucesc pentru toti turistii la suma de 15 lei .

Totuşi, curiozitatea turiştilor se va opri la a admira coralii, căci cristalele nu pot fi atinse. La intrarea în pestera a fost amenajat inclusiv un muzeu al minerului, în fosta mină Farcu langa care a fost descoperita cavitatea subterana cu cristale.