Peste o mie de agenţii de turism închise

DISTRIBUIȚI

Decizie fără precedent în turismul românesc. Peste 1000 de agenţii au rămas fără licenţă de turism. Asta înseamnă că nu îşi mai pot desfăşura activitatea. Autoritatea Naţională de profil spune că le-a retras licenţele pentru a-i proteja pe turişti. Pentru că aceste agenţii nu au făcut dovada poliţei de asigurare pe care sunt obligate să o aibă şi să o afişeze public. Acum, turiştii ar trebui să verifice dacă agenţiile le-au plătit vacanţele. Însă mare atenţie! Pe aceeaşi listă veţi regăsi şi marii tur operatori.  Aceste agenţii au însă toate actele în regulă. Apar pe listă pentru că, în anii trecuţi, şi-au închis câteva sedii.

Autoritatea Naţională pentru Turism face curăţenie în piaţă. Încă din aprilie a notificat toate agenţiile că pentru a-şi continua activitatea trebuie să facă dovada că au încheiat poliţe de asigurare. Cele care au ignorat notificările autorităţii, au rămas acum fără licenţă de turism. 

Dacă v-aţi cumpărat sau vreţi să vă cumpăraţi un sejur este recomandat să verificaţi lista completă, publicată pe site-ul Autorităţii Naţionale pentru Turism.

Agenţiile închise îşi pot recupera licenţele după ce fac dovada autorităţii că au încheiat poliţe de asigurări.

Pe listă apar şi marii tour operatori precum Chirstian Tour, Paralela 45, Happy Tour, Marshall sau EximTour. Atenţie însă! Aceste agenţii nu au rămas fără licenţă. Ele apar pe listă pentru că în anii trecuţi şi-au închis unele sedii din ţară sau le-au relocat. Lista a provocat deja efecte negative, susţin reprezentanţii tour operatorilor.

Ar fi trebuit să fie două liste diferite, spun tour operatorii. 

Reprezentanţii ANT spun că vor îndrepta greşeala. Până mâine vor publica pe site două liste distincte, astfel încât marii tour operatori, care nu au probleme, să nu mai apară pe aceeaşi listă cu agenţiile de turism rămase fără licenţă.