Peste 80 de crescători de păsări şi de animale de companie rare se mândresc zilele acestea la o expoziţie de profil. Au adus cu ei tot felul de zburătoare frumos şi ciudat colorate

DISTRIBUIȚI

Peste 80 de crescători de păsări şi de animale de companie rare se mândresc zilele acestea, la Sebeş, la o expoziţie de profil! Au adus cu ei tot felul de zburătoare frumos şi ciudat colorate şi le-au pus la dispoziţia curioşilor, dornici să le admire. În total, aproape 300 de exemplare pot fi văzute, până duminică, la cea de-a 10-a Expoziţie de păsări.

Iepure cap de leu, berbec pitic tigrat, neozeelandez alb, californian, uriaş german gri, găini conchidia, playmouth, wyann dotte, porumbei voiajori… Sunt doar câteva dintre exponatele care pot fi admirate la Sebeş.

Crescătorii au adus cu ei exemplare rare sau chiar unice în România.

Rasa provine din insula Java, Indonezia, şi a fost folosită de-a lungul timpului la diverse ritualuri religioase şi mistice, tocmai datorită culorii negre. De un interesul vizitatorilor s-au bucrat şi porumbeii voiajori. Cei mai mulţi sunt campioni judeţeni, naţionali şi internaţionali.

Vizitatorii au fost încantaţi de exponate.

Cele mai reuşite exemplare vor fi premiate duminică, la inchiderea expoziţiei.