„PESCĂRUŞUL”, VARIANTA MODERNĂ

DISTRIBUIȚI

Timişoara, Capitală Culturală Europeană în 2021, este în aceste zile capitala dramaturgiei. În oraşul de pe Bega are loc festivalul European al Spectacolului aşa că o mulţime de trupe fac deliciul spectatorilor. Aseară, câţiva ucraineni au transformat o parcare din centru într-o scenă pe care au jucat Pescăruşul lui Cehov, într-o adaptare complet nouă. 

Peste 200 de spectatori au asistat la punerea în scenă a celebrei piese a lui Anton Cehov. Actorii au reuşit performanţa să transforme opera dramaturgului rus într-un show special, pigmentat cu efecte pirotehnice şi proiecţii video.

Pescăruşul, în reprezentarea actorilor ucraineni, a mizat pe sentimentul de apropiere, adâncit de emoţia impresiei că spectatorul însuşi devine parte din viaţa personajelor. Cu toţii au fost cuceriţi încă din primele minute.

Comunicarea doar prin muzică, gestică şi efecte speciale, în absenţa unui dialog între actori, a arătat simplitatea dar şi originalitatea momentului teatral.

Ultima zi a festivalului dramaturgiei româneşti se încheie astăzi cu o piesă de teatru a regizorului Bogdan Georgescu şi cu un spectacol de balet al unei trupe ucrainiene.