Pe ultima sută de metri, gospodarii nu mai au timp nici să respire, iar fabricile de mezeluri nu mai fac faţă comenzilor. Însă nu doar cârnaţii de casă şi caltaboşii sunt la mare căutare, ci şi vânatul. Fie că este carne de cerb, mistrez, iepure sălbatic sau urs, toată se vinde pe bandă rulantă în aceste zile

DISTRIBUIȚI

Pe ultima sută de metri, gospodarii nu mai au timp nici să respire, iar fabricile de mezeluri nu mai fac faţă comenzilor. Însă nu doar cârnaţii de casă şi caltaboşii sunt la mare căutare, ci şi vânatul. Fie că este carne de cerb, mistrez, iepure sălbatic sau urs, toată se vinde pe bandă rulantă în aceste zile.

În fabricile micilor producători de cârnaţi de casă e mare agitaţie.

Şi marii producători de mezeluri lucrează în aceste zile cu program prelungit. Chiar dacă această fabrică produce zilnic peste 100 de tone de mezeluri, cererea din această perioadă depăşeşte cu mult oferta.

Acest tip de mezel conţine doar piept de porc, pulpă de porc şi condimente naturale. Pieptul de porc este maturat, fasonat, iar apoi se umple şi se rulează.

Pe lângă rulade, românii cumpără în această perioadă tot felul de sortimente de şunculiţă pentru sarmale.

Mulţi spun că acest tip de carne seamănă cu cea de vânat. Chiar dacă românii nu au o mare tradiţie în consumul de vânat, aceste produse sunt o alternativă sănătoasă la masa grea de Crăciun, fie că vorbim de preparate din carne de cerb, mistreţ, iepure sălbatic sau urs. Cunoscătorii spun că acest tip de carne este cel mai curat, pentru că animalele sălbatice nu mănâncă nimic artificial. Unul dintre cele mai căutate produse este salamul din carne de cerb.

Preţurile produselor din carne de vânat sunt cam piperate: şunca, pastrama, cotletul de mistreţ fără os sau pulpa de mistreţ costă 60 de lei kilogramul.