Pastorul suspect de răpire, liber

DISTRIBUIȚI

Pastorul arădean suspectat că le-ar fi hărţuit pe fetiţele de doar 9 ani a fost lăsat să plece acasă după câteva ore bune de audieri. Însă, el va fi cercetat în libertate. Bărbatul în vârstă de 70 ani nu recunoaşte că ar fi vrut să profite de copile şi spune că el avea doar intenţii bune – să o ducă pe una dintre fete acasă pentru că afară ploua. Totuşi, părinţii fetelor spun că bătrânul le-ar fi ademenit pentru a le băga cu forţa în maşină.

El este Constantin Angheluţă în vârstă de 70 de ani, pastorul din Arad despre care toată lumea vorbeşte. Bătrânul este suspect că ar fi hărţuit 2 minore. Bărbatul are însă altă variantă  despre ce s-a întâmplat în urmă cu câteva zile. Nu a vrut să le facă nimic rău fetelor, ci doar să le ducă acasă.

El se disculpă şi crede că altcineva le-ar fi ademenit pe fetiţe. Varianta lui este însă infirmată de una dintre fetiţe care l-a recunoscut şi chiar a povestit că bărbatul a încercat să o convingă să urce la el în maşină.

Acuzaţiile părinţilor şi cele povestite de fetiţe sunt întărite şi de directorul scolii, care susţine ca fetele au povestit totul invaţătoarei imediat după ce ar fi fost abordate, pe strada, de către un bărbat în vârstă.

Rudele suspectului nu admit un astfel de scenariu. Bătrânul, spun ei, nu ar fi capabil de aşa ceva.

După 4 ore în care a fost audiat de poliţişti,  omul a fost lăsat să plece acasă, din lipsă de probe.

Părinţii celorlaţi elevi sunt şocaţi şi se tem pentru copiii lor.

Poliţiştii încearcă acum să verifice şi alte piste. Cel mai probabil, suspectul va fi testat cu detectorul de minciuni, iar dacă va pica testul ar putea fi cercetat pentru tentativă de lipsire de libertate.