Pasajul promisiunilor amânate

DISTRIBUIȚI

Pasajul subteran de la Piaţa Sudului ar putea fi gata în primăvara anului viitor. Este ultima promisiune făcută de autorităţi. În cazul în care minunea se va înfăptui, lucrarea va fi dată în folosinţă cu o întârziere de un an şi jumătate. Pasajul ar fi trebuit să fie gata în decembrie 2015. Atât şoferii, cât şi locuitorii din zonă nu-şi fac iluzii şi se amuză la auzul veştii că din aprilie anul viitor scapă de coşmar. 

Pasajul subteran de la Piaţa Sudului, cel care ar fi trebuit să fluidizeze circulaţia în sudul Bucureştiului, a dat peste cap viaţa şoferilor, dar şi a celor care locuiesc în zonă. De mai bine de doi ani, haosul domneşte aici.

Aglomeraţia este cuvântul de ordine, iar răbdarea cel mai de preţ lucru.

Împotmolite în hârtii şi termene depăşite, autorităţile mai fac o promisiune – primăvara lui 2017 va fi sigur momentul în care pasajul de la piaţa Sudului va fi deschis circulaţiei. Dacă va fi aşa, lucrarea va fi dată în folosinţă cu o întârziere de un an şi jumătate.

În continuare, relaţia dintre primăria Capitalei şi constructori rămâne una tensionată.

Lucrările de la pasajul Piaţa Sudului au început în 2014. Costurile totale ale lucrării se ridică la 127 de milioane de lei, dintre care aproximativ 85 de milioane de lei  sunt fonduri europene. Pasajul va avea o lungime de 356 de metri şi va avea două benzi pe sens.