Parteneriat civil, simplu şi rapid la primărie pentru cei care nu vor să-şi unească destinele în faţa lui Dumnezeu. Asta propune un parlamentar. Iniţiativa vine la câteva zile după ce liderii PSD au anunţat că vor organizarea referendumului pentru familia tardiţională în luna mai. Prin acest tip de parteneriat civil, persoanele care aleg să nu se căsătorească ar urma să beneficieze de aceleaşi drepturi pe care le au cei care îşi schimbă statutul civil

DISTRIBUIȚI

Parteneriat civil, simplu şi rapid la primărie pentru cei care nu vor să-şi unească destinele în faţa lui Dumnezeu. Asta propune un parlamentar. Iniţiativa vine la câteva zile după ce liderii PSD au anunţat că vor organizarea referendumului pentru familia tardiţională în luna mai. Prin acest tip de parteneriat civil, persoanele care aleg să nu se căsătorească ar urma să beneficieze de aceleaşi drepturi pe care le au cei care îşi schimbă statutul civil.

Potrivit unui proiect de lege, persoanele care aleg să nu se căsătorească, dar vor totuşi să-şi oficializeze relaţia, ar urma să facă o cerere la primărie, după care să meargă să semneze un act, în maximum cincisprezece zile de la depunerea respectivei cereri. În acest fel, partenerii ar deveni egali în drepturi.

În România, tot mai mulţi tineri aleg să convieţuiască în afara căsătoriei.

Inclusiv aleşii puterii vor o dezbatere publică pe tema parteneriatului civil.

Parteneriatul civil le-ar da dreptul să-şi oficializeze relaţiile inclusiv persoanelor de acelaşi sex.

Tinerii văd cu ochi buni iniţiativa.

La rândul lor, reprezentanţii Patriarhiei au transmis clar că se opun oricărei forme de parteneriat civil. În momentul de faţă, 22 de ţări din Uniunea Europeană oferă cetăţenilor posibilitatea de a-şi oficializa relaţia de cuplu fără a fi obligaţi să se căsătorească.