Paradă cu maşini de epocă la Timişoara

DISTRIBUIȚI

Peste 40 de maşini de epocă au putut fi admirate, astăzi, în centrul Timişoarei. Toate bijuteriile pe patru roţi sunt vechi de zeci de ani, iar unele dintre acestea au putut fi văzute doar în filme celebre. Este şi cazul unui Excalibur fabricat în 1981, al cărui model a apărut şi în celebrul serial „Dallas”.

Expoziţia „Retroparada Toamnei” a adus în Timişoara 20 de autovehicule de epocă din România, dar şi alte 21 din Serbia şi Croaţia. Cea mai veche maşină prezentă la eveniment este fabricată în anul 1928 şi deţinută de un bărbat din Arad.

Atracţia expoziţiei a fost însă un Excalibur fabricat în anul 1981. Un astfel de model a putut fi admirat de români, până acum, doar în celebrul serial „Dallas”.

Petru a cumpărat maşina de la un alt român, în urmă cu doar cinci luni. Este extem de mândru de noua sa achiziţie şi o foloseşte doar la expoziţii şi evenimente importante de familie.

De la expoziţie n-au lipsit nici bătrânele Dacii, limuzinele, sau maşinile decapotabile. Toate au plecat, la amiază, într-un tur, pe străzile Timişoarei.