Panică la o grădiniţă din comuna dâmboviţeană Bucşani. Se pare că trei copii s-au îmbolnăvit de tuberculoză după ce o educatoare a venit bolnavă la serviciu şi le-a transmis şi micuţilor infecţia. Pentru alţi 16 copii se aşteaptă analizele de laborator. Poliţia a deschis un dosar penal în acest caz pentru a stabili dacă învăţătoarea a pus copiii în pericol în mod deliberat sau nu

DISTRIBUIȚI

Panică la o grădiniţă din comuna dâmboviţeană Bucşani. Se pare că trei copii s-au îmbolnăvit de tuberculoză după ce o educatoare a venit bolnavă la serviciu şi le-a transmis şi micuţilor infecţia. Pentru alţi 16 copii se aşteaptă analizele de laborator. Poliţia a deschis un dosar penal în acest caz pentru a stabili dacă învăţătoarea a pus copiii în pericol în mod deliberat sau nu.
Educatoare este acum internată la Sanatoriul TBC din Moroeni. Femeia a anunţat conducerea şcolii, în subordinea căreia se află şi grădiniţa, că este bolnavă, după serbarea de final de an, pe 22 decembrie.
Colegele educatoarei o apără pe femeie şi spun că aceasta a luat măsuri imediat ce a aflat că este bolnavă.
Educatoarea a fost diagnosticată cu TBC, pentru prima dată, în urmă cu câţiva ani şi declarată vindecată, însă boala a recidivat. Atât adulţii, cât şi copiii care au intrat în contact cu femeia au fost testaţi şi sunt sub supraveghere.
În această dimineaţă, însă, după ce au auzit ce s-a întâmplat, mai mulţi părinţi s-au prezentat din proprie iniţiativă la dispensar pentru a-i testa pe cei mici.
Confirmată sau nu, boala i-a speriat pe părinţii copiilor.
Doi copii au ajuns deja la Bucureşti, la spitalul Marius Nasta, iar la restul de 17 se aşteaptă rezultatele. IPJ Dâmboviţa a deschis un dosar penal în acest caz pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combateri bolilor.