Ordinul împotriva ţinutelor indecente de la prefectura Gorj a intrat în vigoare. De astăzi, nicio doamnă sau domnişoară care poartă ţinute sexy nu mai poate pune piciorul în sediul prefecturii

DISTRIBUIȚI

Ordinul împotriva ţinutelor indecente de la prefectura Gorj a intrat în vigoare. De astăzi, nicio doamnă sau domnişoară care poartă ţinute sexy nu mai poate pune piciorul în sediul prefecturii. Pentru că nimeni nu ştie însă ce să înţeleagă prin decent, agenţii de pază sunt cei care apreciază dacă o ţinută este potrivită sau nu. Prima… „victimă” a noului ordin a fost o femeie venită din străinătate pentru un document important. Pentru că fusta nu îi acoperea genunchii, femeia a fost oprită la intrare.

Femeia din imagine s-a întors de curând de la Milano pentru o apostilă şi mare i-a fost mirarea când a aflat că nu poate să intre în sediul prefecturii pentru că rochia pe care o poartă este prea scurtă. Pentru că nimeni a stabilit cu exactitate lungimea fustei, paznicii apreciază dacă ţinuta este sau nu potrivită.

Negocierile cu agentul de la poartă au durat minute în şir, timp în care femeia a încercat să îi explice paznicului că nu află la poarta bisericii, ci la uşa unei instituţii publice. În cele din urmă, o altă angajată a Prefecturii a lăsat-o pe femeie să intre în sediu, fără să ţină cont de ordinul dat de prefect care impune, printre altele, ca persoanele care poartă haine zdrenţuroase, sau tricouri imprimate să nu poată pătrunde în incinta instituţiei.

Oamenii sunt cu atât mai revoltaţi cu cât, spun ei, angajatele primăriei defilează ca pe podiumurile de modă, iar lor li se închid uşile în nas.

Şi în timp ce prefectul judeţului a plecat în concediu, sarcina de a măsura fustele angajatelor a revenit subprefectulu care nu a putut explica cu exactitate definiţia ţinutei decente.

Ordinul dat de prefectul judeţului Gorj nu impune sancţiuni.