OPRESCU, ÎNTRE SPITAL ŞI INSTANŢĂ

DISTRIBUIȚI

Incident la procesul luI Sorin Oprescu. Declaraţiile martorilor au fost înregistrate şi transmise denunţătorilor care aşteptau în afara sălii de judecată. Prinsă, respectiva persoană a recunoscut că este angajata denunţătorilor, iar judecătorul de caz  va sesiza Parchetul cu ceea ce s-a întâmplat.

Vremea în care Sorin Oprescu conducea Primăria Capitalei a apus o dată cu reţinerea sa, în urmă cu un an, pentru fapte de corupţie. Perioada petrecută în spatele gratiilor, dar şi problemele de sănătate l-au îmbătrânit. Fostul politician încearcă acum să nu se mai gândească la problemele din justiţie, se dedică vieţii de familie şi muncii de la Spitalul Universitar.

Avocatul lui Oprescu a cerut instanţei ca martorul-denunţător, Bogdan Popa, să facă o declaraţie succintă, după ce la termenul precedent s-ar fi încurcat în detalii.

Un alt martor şi-a recunosut toată vina în acest dosar. Claudiu Bengalici este un afacerist din Iaşi, acuzat printre altele de spălare de bani împreună cu Bogdan Popa, denunţătoruil lui Sorin Oprescu. Judecătorul a vrut să afle dacă banii ilegali au ajuns la fostul primar al capitalei.

Sorin Oprescu a fost arestat preventiv în septembrie 2015 pentru că ar fi luat mită 25.000 de euro de la patru persoane, denunţători în acest caz.