Operaţiile estetice, metodă de „clonare”

DISTRIBUIȚI

Odată cu trecerea anilor, operaţiile estetice au devenit mai mult un must have decât o necesitate. Aşa se face că, în România, doar în anul 2015, mai mult de 16.000 de persoane şi-au corectat chirurgical anumite zone ale corpului. Aşa, doamnele au ajuns să pară…trase la indigo. Aceeaşi formă şi mărime a bustului, a buzelor, iar posteriorul trebuie să fie cât mai bombat, după modelul Kim Kardashian. Mai rău este că şi tinerele de 18 ani recurg la aceste metode de… înfrumuseţare şi chiar şi  bărbaţii au ajuns să apeleze la aceste intervenţii. Potrivit statisticilor, anul trecut, 4 bărbaţi au apelat la mărirea testiculelor, iar numărul celor care recurg la chirurgia estetică creşte de la un an la altul.

Trăim o vreme… a clonelor. Doamnele au ajuns să îşi corecteze zonele corpului şi să dea o mică avere pe implanturile mamare, fesiere sau rinoplastii. Însă, nicidecum de nevoie, ci… pentru că aşa impune societatea, sau pentru că au creat un model al „perfecţiunii” închipuite. Potrivit unui raport al implantelor şi expandărilor folosite în România, în anul 2015, 97% au apelat la chirurgia estetică, iar doar 3 % la chirurgia reconstructivă. Psihologii au însă, un răspuns pentru „clonarea intenţionată” a femeilor.

Cele mai cerute intervenţii sunt implanturile mamare. Anul trecut, peste 8000 de femei şi-au dorit să îşi mărească sânii… după acelaşi model: cât mai mari şi… cât mai rotunzi. La fel şi în cazul rinoplastiilor. Femeile au ajuns să calce pragul cabinetelor de estetică, cu o poză în mână, în care spun clar că… vor nasul după un model.

Un exemplu ar fi chiar vedetele autohtone. Vica Blochina sau Raluca, jumătatea trupei Bambi, au apelat la rinoplastie, dar… nicidecum de nevoie.

Daniela Gyorfi este una dintre vedetele care consideră intervenţiile estetice, „elixirul tinereţii fără bătrâneţe”.

Daniela este „veterană” în astfel de intervenţii.

Şi bărbaţii au recurs la astfel de intervenţii. Anul trecut, 4 bărbaţi au apelat la expandarea testiculară.