O VIAŢĂ PLĂTITĂ CU SUTE DE LEI

DISTRIBUIȚI

Medicul care a intervenit prima oară în cazul lui Ioan Gyuri Pascu a fost sancţionat cu zece la sută din salariu timp de două luni. Asta a decis Consiliul Director al Serviciului de Ambulanţă având în vedere că doctorul a încălcat două prevederi ale regulamentului intern. Colegiul Medicilor este însă cel care va decide dacă medicul de la Ambulanţă a greşit sau nu când a intervenit! Totuşi, Alis Grasu, managerului Serviciului de Ambulanţă a declarat că ea ar fi făcut o electrocardiogramă dacă ar fi fost trimisă la caz.

Membrii comisiei de disciplină a Serviciului de Ambulanţă Bucureşti Ilfov au constatat că medicul care a ajuns în jurul orei 3 şi jumătate acasă la Gyuri Pascu nu a respectat două prevederi ale regulamentului intern. Doctorul, care are o experienţă de 13 ani, dintre care şapte în cadrul Serviciului de Ambulanţă, nu a folosit toată trusa din dotarea maşinii. Mai exact, a lăsat în maşină defibrilatorul semi-automat şi electrocardiograful. În plus, nu a obţinut în scris refuzul pacientului de a fi transferat la spital. Medicul a susţinut în faţa comisiei că a propus acest lucru, dar artistul nu a fost de acord cu internarea. Pentru aceste abateri, doctorului i se va reţine 10 la sută din salariu timp de două luni.

Rămâne întrebarea: dacă medicul i-ar fi făcut o electrocardiogramă, Gyuri Pascu ar fi fost salvat?

Medicul le-a spus membrilor comisiei că nu a făcut electrocardiograma pentru că parametrii erau normali.

Raportul a ajuns pe masa Colegiului Medicilor din Bucureşti care va analiza săptămâna viitoare dacă medicul a greşit sau nu. În primele şase luni ale anului, au fost depuse 89 de reclamaţii la Colegiul Medicilor. Mai puţin de jumătate au fost soluţionate. Membrii au decis să dea 4 avertismente, 4 mustrări şi două voturi de blam. În plus, unui medic i-a fost retrasă calitatea de membru al Colegiului iar altul a primit interdicţia de a profesa un an.