O toaletă murdară, o baterie de chiuvetă ruginită şi nici urmă de săpun sau hărtie igienică. Deşi pare greu de crezut este descrierea unei toalete din interiorul Spitalului de Urgenţă Floreasca, una dintre cele mai importante unităţi medicale din România

DISTRIBUIȚI

O toaletă murdară, o baterie de chiuvetă ruginită şi nici urmă de săpun sau hărtie igienică. Deşi pare greu de crezut este descrierea unei toalete din interiorul Spitalului de Urgenţă Floreasca, una dintre cele mai importante unităţi medicale din România. Reprezentanţii unităţii medicale spun că toaleta este situată în aripa nerenovată a spitalului şi că nu este folosită. Avem însă imagini cu personalul unităţii medicale care îndrumă vizitatorii chiar spre baia cu probleme. Mai mult,  situaţia nu ar fi singulară. „Şi celelate arată la fel”, spune unul dintre medici.

O baterie care abia se mai ţine, a cărei culoare originală nu se mai vede pe sub rugină. La această chiuvetă ar trebui să se spele vizitatorii pacienţilor internaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca din Capitală, un etalon al medicinei în România. Asta, dacă trec de proba toaletei murdare, nedotată cu hârtie igienică. Lângă chiuvetă nu există nici măcar săpun.

Reprezentanţii unităţii medicale recunosc că imaginile sunt din spital, dar se apără.

Imaginile arată însă cum mai mulţi angajaţi ai spitalului îndrumă pacienţii spre respectivul grup sanitar.

Toaleta care nu îndeplineşte minimul de igienă a fost prima recomandare şi atunci când întrebarea a fost pusă unei alte angajate.

Paznicul, însă, îndrumă femeile spre un alt grup sanitar.

Spitalul Clinc de Urgenţă Floreasca poate găzdui peste 700 de pacienţi în cele 16 secţii. Pe lângă aceştia, zilnic, sute de oameni se plimbă pe holurile unităţii medicale. Am cerut conducerii permisiunea să filmăm mai multe unităţi sanitare din spital. Am fost, însă, refuzaţi.