O tânără din Ploieşti, studentă la medicină veterinară, îşi doreşte să nu mai existe câini care să sufere. Aşa că, alături de alţi oameni cu suflet mare, şi-a dedicat ultimii patru ani animalelor

DISTRIBUIȚI

O tănără din Ploieşti, studentă la medicină veterinară, îşi doreşte să nu mai existe câini care să sufere, să umble pe străzile oraşului şi să fie supuşi violenţei. Aşa că, alături de alţi oameni cu suflet mare, şi-a dedicat ultimii patru ani animalelor. Până acum a ajutat la sterilizarea a 6.000 de câini şi pisici. 

Alexandra are 33 de ani şi chiar dacă nu e încă medic veterinar este şefă peste 3 medici şi patru voluntari. Îşi dedică timpul şi salariul animalelor cu sau fără stăpân. Putea rămâne oriunde în lume pentru că a terminat psihologia în Statele Unite şi un master în comportamentul animalelor în Anglia. Dar ea a ales drumul spre… România, iar cu banii strânşi din vânzarea unei maşini a început „operaţiunea de salvare”.

Până acum, prin asociaţia sa, au fost sterilizate 6.000 de animale cu sau fără stăpân, totul din donaţii. Pentru ca activitatea să poată continua e nevoie în permanenţă de aceste ajutoare.

Familia Ioniţă din comuna Puchenii Mari a venit prima dată la Alexandra cu o căţeluşă salvată de pe drum. Nu-şi permiteau să plătească 120 de lei cât ar fi în mod normal sterilizarea, aşa că au apelat la … „salvatoarea ploieşteancă”:

Totodată, animalele care nu sunt sterilizate reprezintă un pericol real atât pentru sănătatea lor, cât şi a oamenilor:

Alături de Alexandra, patru voluntari îşi aduc şi ei contribuţia pentru ca animalele fără stăpăn să primească o nouă şansă. Adrian are 32 de ani şi vine la cabinet pentru a ajuta cum poate.

Asociaţia aşteaptă cu uşa deschisă nu doar necuvântătoarele ci şi pe orice este dispus să întindă o mână de ajutor.