O nouă rundă de proteste a avut loc seara trecută! Aproximativ 10.000 de oameni au ieşit în stradă în Capitală să manifesteze faţă de modificarea legilor justiţiei. Protestatarii s-au adunat în faţa Guvernului, să-şi strige nemulţumirile

DISTRIBUIȚI

O nouă rundă de proteste  a avut loc seara trecută! Aproximativ 10.000 de oameni au ieşit în stradă în Capitală să manifesteze faţă de modificarea legilor justiţiei. Protestatarii s-au adunat în faţa Guvernului, să-şi strige nemulţumirile.  Şi situaţia în care se află Sănătatea în acest moment i-a înfuriat pe oameni, care au cerut de la guvernanţi mai multă grijă şi respect pentru pacienţi. Zona unde au protestat miile de bucureşteni a fost împânzită de jandarmi, care au scos la înaintare şi de această dată forţele ecvestre.

Nemulţumiţi de modificările aduse legilor justiţiei în Comisia Parlamentară condusă de Florin Iordache  mii de oameni au ieşit în stradă în Capitală.Protestatarii  susţin că prin   aceste regelmentări Executivul, împreună cu parlamentarii Puterii, ar  urmări să preia controlul asupra justiţiei.

Felul în care funcţionează sistemul de sănătate este o altă mare nemulţumire a miilor de oamenui ieşiţi în faţa Guvernului.  Mai mulţi bucureşteni au cărat cruci pe care au scris doar câteva dintre marile probleme cu care se confruntă România bolnavă.

Indiferenţa ucide, au spus răspicat oamenii, care au cerut mai multă preocupare din partea statului pentru soarta bolnavillor.

O mare parte dintre participanţi a intenţionat iniţial să meargă şi în Piaţa Regelui, pe Kisellef, să-i aducă un omagiu ultimului monarh al României.  Oamenii au susţinut însă că au fost descurajaţi de jandarmi, mobilizaţi în număr foarte mare. Trupele jandarmeriei au montat la ieşirea din Piaţa Victoriei către Kiseleff un gard de protecţie şi au acţionat inclusiv călare.  În cele din urmă, protestatarii au ţinut momentul de reculegere în Piaţa Victoriei. Osamenii s-au întors cu spatele la Guvern şi au aprins candele.

Legile justiţiei au intrat în linie dreaptă în Parlament. Votul final pentru cele trei legi va fi reluat în Camera Deputaţilor marţi.