O noapte în castelul lui Dracula

DISTRIBUIȚI

Pentru prima oară în ultimii 70 de ani, Castelul Bran îşi va deschide porţile şi dormitoarele pentru doi turişti norocoşi şi curajoşi care vor dori să petreacă noaptea de Halloween în faimoasa clădire medievală. Atenţie, însă, dacă ajungeţi acolo în noaptea spiritelor vii, nu aveţi voie să purtaţi argint, să mâncaţi usturoi şi nici să priviţi în oglindă, ca să nu speriaţi vampirii.

Pe 31 octombrie, două persoane vor avea posibilitatea să câştige un concurs… de groază. Excursia la Castelul Bran de pe 31 octombrie, în noaptea de Halloween, este oferită de un cunoscut website turistic. Ca să câştige cele două bilete, participanţii trebuie să îşi folosească inspiraţia de vampir şi să scrie ce l-ar întreba pe însuşi Dracula, dacă ar fi să îl întâlnească.

Legenda Contelui-Vampir, inspirată din personajul istoric Vlad Ţepeş – atrage 630.000 de turişti în fiecare an la Braşov.

Poveştile cu vampiri au devenit extrem de populare la sfârşitul secolului al 19-lea, odată cu publicarea cărţii lui Bram Stoker, Dracula. Fascinaţia pentru aceste istorisiri, filme şi seriale s-a păstrat până acum.

Evenimentul din noaptea de Halloween de la Castelul Bran va fi prezentat de Dacre Stoker, unul dintre urmaşii autorului irlandez Bram Stoker.